Het Magazine
Qewijd aan de professionele
Catering industrie.
Home » , » Recept Kerstsstronk gevuld met chocolade: de Turron van Jijona

Recept Kerstsstronk gevuld met chocolade: de Turron van Jijona

woensdag, november 23, 2016 | 11/23/2016

Hier is het originele recept voor de ‘nougat Kerstsstronk Jijona’ die uw gasten zal verrassen met oud en nieuw.

Bereidingstijd: 80 minuten Ingrediënten voor 6 personen

Voor de biscuit genoise
- 3 grote eieren
- 75g broodmeel
- 50 g Suikerglazuur


Voor het vullen
- 150 gr Turron van Xixona (Turron mijn)
- 250 ml verse slagroom 33% vet
- 1 eetlepel poedersuiker (optioneel)


Voor de dekking
- 100 gr Nestlé chocoladedessert
- 1 eetlepel boter
- 150 ml vers 33% room, vet
- 1 eetl. maïzena

Voor decoratie
- 3 walnoten
- 2 eetlepels suiker
- Candy Beads
- Kersen op siroop


1. Je moet de Tourron room (nougat crème) zes uur voor het vullen van de kerstsstronk bereiden. Zie hier het recept.

2. Bereid vervolgens de taart; scheid de dooiers en klop deze met de helft van de poedersuiker tot het luchtig is.

3. Voeg de bloem geleidelijk toe en blijf goed door mengen. Klop de eiwitten met de rest van de poedersuiker en meng het met de eidooiers.

4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het mengsel en vorm een rechthoek van ongeveer 20x30 centimeter. Steek vervolgens de plaat onderin de voorverwarmde oven op 170 graden en bak 10 tot 15 minuten, prik met een tandenstoker om te controleren op gaarheid.

5. Eenmaal gekookt, haal je de taart uit de oven en bedek je deze met een vochtige doek.

6. Laat dit ongeveer drie uur zo staan en controleer naderhand of deze zonder te scheuren uitgerold
kan worden.

7. Voordat je de crème over de taart verspreidt, ga je deze opkloppen. Verspreid de crème voorzichtig, breng niet te dikke lagen aan en dicht de onderkant van de stronk goed af.

8. Wikkel vervolgens de stronk in transparante plastic folie en laat het twee uur koelen.

9. Kort voor het aanbrengen van de chocoladelaag, zet je de boter in een pan met de chocolade. Als de chocolade smelt, voeg je langzaam de room en maïzena toe verdund in een beetje room. Roer voortdurend tot de chocolade dun en glad is.

10.Voor gekarameliseerde walnoten, voeg je twee eetlepels suiker toe in een pan en roer je tot de suiker is gekarameliseerd. Hak de noten grof.

11. Zodra de karamel klaar is, laat je de noten hier als het ware in baden. Laat ze hierna in vetvrij papier drogen.

12. Haal de stronk uit de koelkast en verwijder de plastic verpakking, snijd de topjes en bedek ze met chocolade. Eenmaal bedekt, maak je met een vork de aderen van de stronk.

13 Voordat de chocolade op is gedroogd, leg je de walnoten, parels en kersen op de taart. Plaats de stronk in de koelkast tot de chocolade bevriest. Om tijd te besparen kunt u het ook 30 minuten in de vriezer zetten.
SHARE

0 comentarios :

Een reactie posten