Ingrediënten voor 6 personen
- 225 gr turron van Jijona (zacht)
- 375 ml. 33% opgeklopte slagroom
- 1,5 eetlepel glazuursuiker
1- Snijd de turron van Jijona in kleine stukjes in een kom, voeg de poedersuiker toe, meng goed en bewaar voor later. Doe de room in een steelpan en als het begint te koken, haal het dan het vuur en giet langzaam op het torentje.
2- Meng met een houten lepel, totdat de turron vloeibaar wordt (er zullen waarschijnlijk nog een stukken amandel inzitten die heel zijn gebleven).
3- Laat afkoelen, dek af met plastic folie en laat het 5 à 6 uur in de koelkast staan. Meng de crème 2-3 minuten met een elektrische mixer.
U kunt de crème gebruiken voor uw gebak of dessert.
Ontdek hier de nougat die je in de Benelux kunt bestellen
0 comentarios :
Een reactie posten